Recenzije

The Witcher 2: Assassins of Kings Recenzija


Gameplay
Grafika
Zvuk
Kontrole
Prica
Ukratko

The Witcher 2: Assassins of Kings je igra koju apsolutno morate igrati!

Ocena 4

The Witcher 2: Assassins of Kings krasi maestralno konstruirana i odlično izvedena priča. Igra se nadovezuje na završni događaj prethodne igre, pa Geralt tako svedoci novom napadu na kralja Foltesta i kreće u poteru za misterioznim Kingslayer-om. Ali mali milion preokreta u radnji ce se pobrinuti da da to ne bi bio klasican lov.

Likovi imaju čvrste osobine i stavove, tako da svaka interakcija s njima ima posledice na glavnu pricu. Ako tome jos dodate tenzije izmedju ljudi i ostalih rasa, dobicete jasnu sliku da se ovde radi o jednoj o boljih prica u danasnjim RPG igrama.

The Witcher 2 je nesto kraci nego prva igra, ali ima daleko opsezniji sadrzaj. Necemo zalaziti u najsitnije detalje, tu car otkrivanja ćemo ostaviti vama, ali ćemo spomenuti da je broj itema porastao, a kako igra nije mačji kašalj po pitanju težine, igrač je primoran pažljivo koristiti svaki napitak, svaku zamku i svu opremu koja mu se nudi.

Bilo da se radi o glavnim ili sporednim zadacima, oni uvek imaju određene preokrete ili “kvake” st0 ih cini dosta zanimljivijim od onih gde samo idete od tacke A do tacke B. S obzirom da izbor uvek imate, zanimaće vas kako bi se određene situacije razvile da ste postupili drugačije, tako je prilično izgledno da ćete se ovoj igri ponovno vratiti kada je zavrsite.

The Witcher 2 je u ovom trenutku grafički najnaprednija i hardverski najzahtevnija PC igra. Tehnologija koja se koristi u njoj nije vanzemaljska, ali će se sigurno uzimati kao benchmark za nadolazeće grafičke kartice jer jako malo današnjih konfiguracija može uopste koristiti opciju UberSampling u okviru prihvatljivog broja sličica po sekundi. Dakle, sve ovde izgleda vrlo detaljno, teksture su visoke rezolucije, efekti su odlični. Manjih zamerki ima pa su sene dosta zrnaste, teksture ponekad kasne s učitavanjem, a i pojedini objekti iskaču u neposrednoj blizini. Međutim, to nije ni približno često kao u ostalim igrama, a s druge strane ionako možemo izdvojiti još mnogo dobrih stvari, poput brzog i retkog učitavanja igre, fantastičnih modela likova i  fenomenalnog dizajna.

Ukoliko vam je stalo do dobre priče, atmosfere, prezentacije, dizajna i gameplaya, lako ćete prijeći preko problema ove igre. The Witcher 2: Assassins of Kings je igra koju apsolutno morate igrati!